Categorie: Regio

Willy Polders, onze man in Venezuela

Nog tot 1 september is Willy Polders met vakantie in zijn geboortedorp Spalbeek. Daarna stapt hij terug in het vliegtuig naar “zijn” Venezuela. Terug naar San Felix waar hij sinds een paar jaar werkzaam is. Met de auto is dat negen uur rijden van de hoofdstad Caracas, met een bus zoals de gewone inwoners doen, ruim een dagreis. Op voorwaarde dat ze het buskaartje kunnen betalen.

Lees verder…

TWEEDE CATECHESE-SAMENKOMST VORMELINGEN

Tijdens de viering bleven we er even bij stilstaan wat wij vandaag een kleine Kerk zijn geworden, maar dat wij als christenen opgeroepen worden om ons geloof in God niet aan de kant te zetten. Zoals Jesaja ervan overtuigd was, zo mogen ook wij ervan overtuigd zijn dat wij als jonge gelovige mensen wel degelijk een verschil kunnen maken in onze samenleving. Als we God in ons hart binnenlaten zal ons leven vanzelf van Hem getuigen. Zo kunnen we ook vandaag veel betekenen voor mensen in onze omgeving.
Lees verder…

Goede Week en Pasen in Regio Hasselt West.

Na de biechtviering op dinsdag in Stokrooie en de viering van Witte Donderdag in Tuilt, werd er op Goede Vrijdag na de Kruisweg in de namiddag ’s avonds afgesloten met de Kruisverering in de kerk van Spalbeek.
Deze Kruisverering ging dieper in op de betekenis van het lijdensverhaal van Jezus. Waarom ging Hij de weg van het lijden tot het einde? De inhoud van psalm 22 gaf hier een mogelijk antwoord op. In deze psalm heeft Jezus het over zijn angst verlaten te zijn in zijn lijden, maar heeft Hij het vooral ook over zijn vertrouwen in God die Hem nooit zal verlaten.
Lees verder…