Onze parochies in de Virga Jesse ommegang…

Ondertussen trok de ommegang reeds drie keer door de straten van Hasselt. Onze parochies leverden met verve hun bijdrage, van jong tot oud. Op deze pagina’s vind je indrukken en foto’s van hen die meestapten, samen met de Virga Jesse.

TUILT

Onze groep van Tuilt met ongeveer 60 deelnemers vormde de laatste groep van onze federatie nl.de kruisdood van Jezus. In het midden van de groep vormden de deelnemers met paarse gewaden, het kruis. Daarrond in rode kleding het volk, ondertussen zingend het “ Pieta” lied. De groep sloot af met een wagen waarop Maria zat met de doornenkroon van Jezus op haar schoot. Proficiat aan al de ommegangers om hun sereen meegaan waardoor zij die mooie boodschap van geloof en hoop uitdroegen naar de toeschouwers.

SPALBEEK

Zodra de oproep klinkt om weer mee te werken aan de Virga Jesseommegangen, komt dat gevoel weer boven: ‘Het is weer zover, het gaat weer fijn worden!
De sfeer rond de Virga Jessefeesten is inderdaad iets unieks: mensen komen weer bijeen, ze werken samen en gaan samen op pad. Naast de vertrouwde gezichten zijn in onze groep ook enkele nieuwe deelnemers opgedoken. Ook kregen we versterking van de scouts van Hasselt en van enkele mensen uit Herk-de-Stad. Ook zij voelden direct aan dat de ommegangen speciaal zijn. Ik wil dan ook al ‘mijn’ mensen hartelijk danken voor hun inzet. Hopelijk komen ze ook binnen 7 jaar weer terug! Roland (Spalbeek)

KERMT

Naar 7-jaarlijkse traditie heeft de Virga Jesse weer een 2000-tal mensen kunnen inspireren om deel te nemen aan de ommegang. Vanuit de parochie Kermt vormen we met 56 mensen de Palmzondaggroep.
Heel jonge, jonge en al wat minder jonge deelnemers, allemaal even enthousiast en gedreven om de gepaste kleding te zorgen en in leuke en gezellige repetities het lied aan te leren, in de maat met de palmtakken te zwaaien en het juiste stapritme in te oefenen. En dan op pad in Hasselt, sereen en vol overgave om de 1000-den toeschouwers een mooie ommegang te bezorgen. Twee momenten leveren een heel apart en sterk gevoel: de doortocht aan de tribunes, maar nog sterker op het einde van het parcours waar de deelnemers van de 8 voorgaande groepen elke nieuwe groep applaudisserend opwachten. Dankjewel aan onze deelnemers om samen zo een mooie jubelgroep te vormen!


 
dav dav dav dav dav dav dav dav DSC_0001 DSC_0058 DSC_0057 DSC_0056