11-november herdenking in Kermt

Ook dit jaar is ter ere van ‘100 jaar Groote Oorlog’ op 11 november in Kermt de traditionele herdenkingsviering gehouden in de kerk OLV Tenhemelopneming.

De viering werd geleid door pastoor Gerard Janssen. De Koninklijke fanfare Sint Cecilia van Kermt onder leiding van dirigent Raf Dielkens luisterde zoals de voorbije jaren deze viering muzikaal op.
Ook de kinderen en leerkrachten van de beide basisscholen waren in ruime mate aanwezig. Alle aanwezigen kregen bij het binnenkomen een klaproosje opgespeld, het symbool bij de herdenking van de vele slachtoffers van de eerste wereldoorlog. De kinderen van de basscholen hadden deze voor deze gelegenheid speciaal in mekaar geknutseld.
Schepen Kevin Schouterden sprak in naam van het stadsbestuur en herinnerde aan de beide oorlogen opdat de jongeren van nu niet zouden vergeten welke offers vorige generaties hebben gebracht. Hij wees er onder andere op dat het herdenken van deze oorlogen in de deelgemeenten een mooie traditie is. Het grootste geschenk dat de oorlogsslachtoffers ons en komende generaties hebben geschonken, is de vrijheid welke we sindsdien mogen beleven. Zij hebben hiervoor hun leven gegeven. We moeten dit blijven herdenken.
Na de viering droegen de kinderen de bloemen tot bij het monument op het Belgiëplein en nadien op de begraafplaats bij de graven van de oud-strijders waar gepast hulde werd gebracht.
Nadien bood de stad de aanwezigen een korte receptie aan in de weekkapel van de kerk van Kermt.


 
dav dav dav dav dav dav dav dav DSC_0001 DSC_0058 DSC_0057 DSC_0056