Naamopgave 1e Communie Kermt

In de zondagsviering van 9 u 30 in Kermt kwamen de kinderen die dit jaar hun eerste communie vieren hun naam opgeven, samen met hun ouders, peters en meters, grootouders, familie en nog vele andere parochianen.

Pastoor Gerard, gebedsleider Kris en misdienaar Jolien leiden deze mis in en heten allen welkom.
Pastoor Gerard verwees naar de boom waar nadien alle naamkaartjes van de kinderen werden op aangebracht. Deze boom, beeld van Jezus, met alle blaadjes van de kinderen, blijft tot aan de viering van de eerste communie op donderdag 10 mei – O. H. Hemelvaart in de kerk. Hierdoor worden we elke weekend viering eraan herinnerd dat deze kinderen dicht bij Jezus willen zijn.
Alle kinderen mochten zichzelf tonen op uitnodiging van pastoor in het begin van de viering door even recht te staan op de stoel en hun handen in de lucht te steken.
Pastoor Gerard vertelde nadien het verhaal uit de bijbel over Jezus die hoog op de berg ging bidden, samen met enkele van zijn apostelen. Zoals kinderen kunnen stralen van geluk, straalde ook Jezus omdat hij dicht bij God, zijn Vader, was.
Terwijl het parochiaal koor met orgelist Leen als begeleiding het welkomstlied zong, werden de blaadjes van de kinderen aan de boom bevestigd. Elkeen riep zijn naam uit om te laten horen dat ook zij later willen stralen en geluk en liefde brengen om zich heen. Om hun blijdschap te laten horen, brachten ze samen een mooi liedje.
Een grotere broer, een zus, een papa en mama en ook gebedsleider Kris lazen in naam van de gemeenschap enkele voorbeden. Nadien vormden alle kinderen een grote kring rond het altaar om het gebed van Jezus te bidden: Onze Vader.
De vredeswens werd door de kinderen naar mama, papa, grootouders en familie gebracht door een dikke knuffel of een zoentje te geven. De andere aanwezigen volgden dit voorbeeld door elkaar een vredeshanddruk te geven.
Bij de communie kregen de toekomstige eerste communiekantjes nu nog een kruisje op het voorhoofd. Later op 10 mei gaan ze mee voor Jezus in de gedaante van een heilige hostie.
Ter afscheid werden nog vele mensen voor hun inzet bedankt en werden nog weetjes andere gedachten met mekaar uitgewisseld. Ook de boom met de blaadjes van de kinderen kreeg nog speciale aandacht. Het was een eenvoudige maar sfeervolle viering, waarbij iedereen uitgenodigd voor een volgende maal.

J.T.


 
dav dav dav dav dav dav dav dav DSC_0001 DSC_0058 DSC_0057 DSC_0056