Dankavond voor de vrijwilligers parochie Kermt 2019

Vrijdag 18 januari werden ze verwacht voor een gezellige avond met een lekker etentje, leuke babbel en geweldige zangstonde.
De ongeveer 90 aanwezigen werden ontvangen door pastoor Gerard, de mensen van het parochieteam en de kerkraad. Ze wisselden bij aanvang met een glaasje wijn of fruitsap de gebruikelijke wensen voor een gezond en vreugdevol 2019. Ook andere weetjes, koetjes en kalfjes kwamen gedurende de eerste driekwart uur uitgebreid aan bod.
Nadien werd iedereen uitgenodigd aan tafel te gaan om te genieten van een lekkere soep, gevolgd door een uitgebreide schotel met kalkoen, krielaardappeltjes, worteltjes en champignonroomsaus. Een heel bord vol met bijhorende witte of rode wijn naar believen of water al naargelang eigen goesting.
Dat het lekker was, kon je horen. Of beter gezegd: je hoorde eigenlijk niets behalve bestek dat lustig tegen borden toetste.
Dan kwam het moment van het koor Sint Cecilia, onder begeleiding van Marcel Buntinx.
Zij nodigden ieder uit om het uitgereikte zang-tekstboekje ter hand te nemen en uit volle borst de gekende Vlaamse liedjes mee te zingen. Sommigen deden dat al luider en intenser dan anderen. Het koor kon zo op zoek gaan naar mogelijk nieuwe leden om hun groep te versterken. Een verloren gelopen troubadour tokkelde lustig mee op zijn gitaar.
Hij vergastte nadien aan elke tafel de mensen op een mooi instrumentale gitaarsolo.
Er werd daarna even gepauzeerd met de zang om te smullen van een lekker dessert, waarbij er enkelen zelfs voor een tweede maal van dit lekkers mochten genieten. Op de lijn moest er vanavond niet worden gelet.
Men kon nadien nog afronden met een koffie of thee aangevuld met een lekker stukje chocolade.
Uiteindelijke werd bijna tegen middernacht de aftocht geblazen.
Maar zoals het bij een vrijwilliger ingebakken lijkt, staken zij ook nu samen de handen uit de mouwen om alles netjes en mooi opgeruimd te krijgen.
Hier hoort weer een speciaal woordje van dank voor de ploeg van Stokrooie, die zowel bij het opdienen als bij het opruimen, afwassen het werk voor de mensen van Kermt uit handen namen. Ze kregen dan ook een welverdiend applaus en een kleine attentie voor het geleverde werk. Nogmaals van harte dank.
Volgende tekst op de uitnodiging voor deze avond brengt een kleine lezing van de dingen waarmee zij groot zijn in kleine dingen:
Vrijwilligers:
Zijn onmisbaar in onze parochies. Op veel verschillende domeinen werken zij mee:
Het verzorgen van de zang in de liturgie, het poetsen en onderhouden van de kerk, bloemen versiering, voorlezen en bidden tijdens de vieringen, meewerken in de zorg voor armen, zieken en kwetsbare medemensen in verschillende acties en verenigingen, jeugdbeweging, administratie, secretariaat, voorgaan in avondwaken en uitvaartdiensten, catechese, doop, eerste communie en vormsel, mensen samenbrengen voor muziek …….. en nog veel meer.
J.T.


 
dav dav dav dav dav dav dav dav DSC_0001 DSC_0058 DSC_0057 DSC_0056