TWEEDE CATECHESE-SAMENKOMST VORMELINGEN

Tijdens de viering bleven we er even bij stilstaan wat wij vandaag een kleine Kerk zijn geworden, maar dat wij als christenen opgeroepen worden om ons geloof in God niet aan de kant te zetten. Zoals Jesaja ervan overtuigd was, zo mogen ook wij ervan overtuigd zijn dat wij als jonge gelovige mensen wel degelijk een verschil kunnen maken in onze samenleving. Als we God in ons hart binnenlaten zal ons leven vanzelf van Hem getuigen. Zo kunnen we ook vandaag veel betekenen voor mensen in onze omgeving.

Quiz over de geloofbelijdenis

Na de viering was de geloofsbelijdenis onze leidraad. Wat weten we er nog van? Een quiz bracht helderheid en gelegenheid om erover te spreken. Wat is ‘geloven’ eigenlijk? We maakten de band met geloven en vertrouwen aan de hand van het volgende verhaal:
“Er was brand uitgebroken in een flatgebouw. Zo snel mogelijk werden alle mensen in veiligheid gebracht. De vlammen sloegen langs alle kanten uit het gebouw, toen de toegestroomde menigte opeens een jongetje zag staan aan het raam van de derde verdieping. De trappenhal was een laaiende vuurpoel. De vader van het kind stond op straat en keek naar boven. ‘Spring, spring! Snel, spring!’ riep hij wanhopig. 
De stem van het kind klonk: ‘Papa, ik weet niet waar je bent. Ik zie je niet. Ik kan niet springen…’ toen zette de vader alles op het spel. Hij riep: ‘Jij ziet mij niet, maar ik kan jou wel zien! Spring!’. Het kind sprong en werd opgevangen.”
(Verhaal uit “Warme Woorden” Kolet Janssen)

Op bezoek in Vinkenbosch

Om ook ‘de handen uit de mouwen te steken’ en concreet te ervaren hoe het heel eenvoudig kan zijn om anderen gelukkig te maken, gingen we woensdagnamiddag terug naar het woonzorgcentrum Vinkenbosch. Daar konden jong en oud hun kennis toetsen in een quiz. Wederzijdse hulp was regelmatig welkom. En het is fijn dat, wanneer de mensen terug naar hun kamers gaan, ze met een grote glimlach uitnodigen om nog terug te komen.
Dankjewel vormelingen! Fijn dat jullie weer van de partij waren!

Gerard Janssen, pastoor.


 
dav dav dav dav dav dav dav dav DSC_0001 DSC_0058 DSC_0057 DSC_0056