“Kerst bij Lisa”

Stokrooie. St-Amanduskerk. Dinsdag 17 december 2019. 19u. De deuren van de kerk worden geopend. Een schitterende kerstboom, een gezellig aangekleed podium, een warm aangeklede kerk heet iedereen welkom. Met meer dan 200 gasten waren we, jong en ouder, mannen en vrouwen, van Stokrooie of ietsje verder af, … . Iedereen zoekt een plek, samen met familie of vrienden. Er wordt nog even een cava gedronken. Geroezemoes. De spanning is aan het opbouwen.20u. De laatste lege plaatsen raken ingevuld. Na een kort voorwoord wordt Lida Del Bo samen met haar 2 muzikanten, met een groot applaus welkom geheten in Stokrooie.

Lida Del Bo charmeert allen, met mooi gekozen nummers, met een mooie warme stem, met haar mooie verschijning. En zo neemt ze iedereen mee in een gezellige kerstsfeer.

Er was ook tijd voor de kerstklassiekers. En deze moesten zeker ook meegezongen worden! Dit was voor ons publiek geen probleem, zeker niet toen Lisa nog een rondje door de kerk maakte. Wat een enthousiasme, van Lisa èn het publiek.

Na een ingetogen “Stille nacht”, het laatste nummer van de avond, verraste het publiek Lisa met een minutenlange staande ovatie! En zo kwam ook de tijd om iedereen te bedanken: Lisa en haar entourage, het publiek, alle vrijwilligers vanuit kerkfabriek, parochieraad, zangkoor Utopia, en … . En nog een laatste speciale dank voor Jeannine en Gilberte, en de mooie, glinsterende, betoverende kerstdecoratie in de kerk.
Na een laatste (bis)nummer ging iedereen tevreden, met een glimlach naar huis. Klaar om de kerstsfeer mee naar huis te nemen, en te delen met familie en vrienden. Want dat is waar Kerst om draait: samenzijn met familie en vrienden.
Fijne feestdagen gewenst!
Parochie Stokrooie

Tekst: Evi Vanderspikken – Foto: Theo Vallons