Vormelingen 2020: “Te gast bij St. Vincentius”

De voorbije woensdag waren we met onze vormelingen te gast bij de St. Vincentiusvereniging in Kuringen. We ontmoetten er fijne mensen die zorg dragen voor mensen in armoede. Voedsel, kleding, speelgoed, een luisterend oor, hulp bij het organiseren van een verjaardagsfeestje, … Na een woordje uitleg staken we zelf de handen uit de mouwen en hielpen we met het maken van pakjes, sorteren van aardappelen en het samenstellen van voedselpakketten.

Enkele reacties: Lore: ‘Mij raakte het hoeveel mensen hulp nodig hebben.’ Lisa sluit zich daar spontaan bij aan, samen met Lune. Maar tegelijk vinden zij het goed dat deze hulp er is. Ook enkele concrete verhalen die verteld werden raakten ons allemaal. Wouter is blij dat hij met het speelgoed heeft kunnen helpen. Hij vindt het tof dat mensen dit geven aan mensen die het minder goed hebben.

De mensen van St. Vincentius waren blij met de vele helpende handen van onze vormelingen. Ze hebben weer goed de handen uit de mouwen gestoken! Dank jullie wel.

Gerard Janssen, pastoor.