MET DE VORMELINGEN OP BEZOEK BIJ PATER HUGO VANGEEL IN BRUSSEL

Vrijdag 28 februari namen we met 13 vormelingen, 5 ouders en ikzelf de trein naar Brussel Noord. We gingen op bezoek bij pater Hugo Vangeel. We werden er even ondergedompeld in een realiteit die voor velen van ons vreemd is. Armoede is er groot. We bezochten de kerk, dichtbij het Noordstation.

Van daaruit bezochten we ook enkele andere plaatsen. Elke dag wordt er gezorgd voor kleding en voedsel voor vluchtelingen en thuislozen. We maakten kennis met de moeilijke weg die vluchtelingen maken om hier te geraken, en, om als ze hier zijn, hun weg te vinden. Soms is dit echt onvoorstelbaar. We bezochten een Moskee en maakten een wandeling door een stukje Brussel, dat bij de meeste bezoeken aan onze hoofdstad niet in het vizier komt. Lune vertelt:

“Ik vond het heel leuk, omdat er een stuk van mijn droom is uitgekomen. Ik wilde altijd al mensen helpen. Later zou ik dat ook graag doen in het buitenland. Wat we vandaag hebben gedaan vond ik leuk. En gewoon Brussel zelf was mooi. Het was deugddoende om te zien hoeveel mensen bereid zijn om daklozen te helpen. Ze hebben een groot en goed hart. Ze helpen met het vinden van slaapplaatsen, een plaats om te eten, … en dit elke dag opnieuw. De mensen die geholpen werden waren blij en dankbaar. Ik besef nu ook beter wat het is om zo arm te zijn, en welke rijkdom ik thuis heb. Het verhaal van Edem (een vluchteling) was triest, maar het maakte mij blij dat zij er toch geraakt is. Het was een heel fijne activiteit om mee te maken!”

Lune Janssens